fbpx

5 motive să devii instalator

5-motive-sa-devii-instalator-tehnico-sanitare-si-de-gaze

Lucrând ca instalator beneficiați de oportunitatea de a face ceva diferit în fiecare zi. Munca în domeniul instalațiilor sanitare poate nu este cea mai fascinantă, dar oferă multe avantaje.

Iată aici 5 motive pentru a deveni instalator:

1. Întotdeauna vei avea de lucru

Nu contează care sunt tarifele locale și nici starea economiei, instalatorii vor fi întotdeauna solicitați să intervină. Mai adaugă și faptul că în acest domeniu securitatea muncii este extrem de ridicată. Zilnic în comunitatea locală apar probleme, fie legate de instalarea unor obiecte sanitare recent achiziționate, fie de defectarea celor existente sau fisurarea unor țevi. Oamenii caută mereu instalatori.

2. Vei fi plătit cât timp înveți

Participarea la un curs de formare profesională este mai puțin costisitoare decât obținerea unei diplome universitare în domeniu. În plus, ucenicia ta se va concretiza prin participarea la unele lucrări de instalații, posibil și în calitate de angajat, pentru care vei fi plătit. Așadar, pe măsură ce înveți tainele acestei meserii vei fi și plătit.

3. Se vor ivi numeroase oportunități

Meseria de instalator înseamnă mult mai mult decât instalarea sau repararea unor toalete. Instalatorii sunt solicitați zilnic pentru a lucra în medii rezidențiale, centre comerciale sau industriale. Ei fac totul, de la proiectarea și instalarea de noi sisteme de instalații sanitare, până la așezarea conductelor și fixarea conductelor de gaz.

4. Vei câștiga mulți bani

La fel ca mulți alți „meseriași” și instalatorii sunt foarte bine plătiți. La început, ca ucenic, nu vei face o avere, dar pe măsură ce acumulezi experiență te poți aștepta ca salariul tău să crească în fiecare an, vei putea evolua în carieră și poți ajunge un profesionist în domeniul instalațiilor tehnico-sanitare și de gaze.

5. Vei putea lucra pentru tine

La un moment dat, după ce experiența acumulată îți permite, dacă nu-ți mai place ideea de a lucra pentru altcineva poți decide să devii antreprenor și să începi propria afacere. Din postura de antreprenor te vei confrunta cu alte provocări, dar vor apărea și numeroase oportunități. Acestea vor duce cu siguranță la bunăstarea  ta și a familiei tale.

Dacă îți place să lucrezi cu mâinile tale și nu-ți dorești o carieră la un birou sau din spatele unui computer, domeniul instalațiilor tehnico-sanitare și de gaze poate fi o carieră potrivită pentru tine.

Participă la cursul Instalator instalații tehnico-sanitare și de gaze și obține diploma de calificare de care ai nevoie.